Dinsdag 28 februari 19:30 een nieuwe lachsessie

  • Dinsdag 28 februari 19:30 is er een nieuwe open lachsessie. Je kunt meedoen door je bij mij op te geven. Dit kan door te bellen of te appen naar tel: 0628734911. Je betaalt op de dag zelf. Het kost 10 Euro, gelieve contant te betalen. De lachsessie vindt plaats in gezondheidscentrum OASE, amstellaan 2, te Purmerend. Ben jij er ook gezellig bij? Trek dan graag lekker zittende kleding aan en neem een handdoekje en wat drinkwater mee. Tot lachs.

Na een lange tijd voorzichtig het lachen weer oppakken

De afgelopen twee jaar leefden we in Corona-tijd en in een tijd waarin politiek veel van onze activiteiten bepaalde. Daarnaast heb ik 2 jaar ook een zij-instroom studie aan de iPABO gedaan die veel van mij vroeg. Lachyoga paste daar even niet meer bij, want ik had het druk genoeg. Hier en daar heb ik wel een korte sessie gegeven, vrijwillig, als ontspanning en ter kennismaking voor mensen die dat nog nooit hadden gedaan.

Langzaam lijkt mijn leven weer in een rustiger vaarwater te komen en ik probeer nu de schoolvakanties op te pakken voor hier en daar een sessie. Ik heb nu ruimte gereserveerd voor zondag 8 mei vanaf 12:30. Voor 10 Euro kunnen mensen deelnemen. Bij ongeveer 8 deelnemers kan het ook daadwerkelijk doorgaan. Ik ben benieuwd of we de groep weer vol kunnen krijgen.

Ook heb ik een nieuwe flyer gemaakt, zodat jij met je familie of collegae of vriendengroep zelf een sessie kunt inplannen met mij. Neem gerust eens contact met me op.

Een andere tijd met online lachen

Al een tijdje heb ik niks van mij laten horen op mijn eigen website over wat ik onderneem. Dit heeft te maken met het feit, dat ik aangenomen ben als zij-instromer bij stichting CPOW. Voor het dagelijks leven betekent dit, dat mijn aandacht momenteel uitgaat naar les geven op de lagere school en de daarbij behorende studie. De studie vraagt veel van mijn aandacht, dus voor een lachyoga-sessie had ik alleen nog maar tijd in de schoolvakanties. Maar toen kwam er ook nog een periode van ‘Corona’, een tijd waarin lachen of zingen als gevaarlijk wordt ervaren en ik als ZZP-er dus niet in real life aan de slag mag hiermee van de politiek. Gelukkig ben ik financieel niet afhankelijk van lachyoga of mijn andere ZZP-activiteiten en gelukkig kan ik werken met kinderen tot en met 12 jaar die WEL nog van alles mogen. In het vorig schooljaar heb ik gewerkt met kleuters en zowel voor als tijdens en na de lockdown lachyoga ingezet als een energizer in de klas en een oefening tijdens gym. Dus stoppen met lachen doen we niet. Voor een opdracht voor de iPABO moest ik een filmpje maken in het Engels en daar iets in vertellen bij voorkeur met een link naar het schoolleven. Ik besloot de opdracht in te vullen met de combinatie van lachyoga en school. In tijden als deze wordt veel te weinig gelachen. Ik hoop dat ik met mijn filmpje weer wat meer mensen en kinderen aan het lachen krijg, want lachen is gezond! Tegelijkertijd heb ik een opdracht gemaakt voor mijn studie…ik hoop dat er een goed cijfer van komt. Zie hier het filmpje: (nee, ik ben geen geweldige vlogger)

Doe je ook mee?

Er is een aanvraag gedaan voor een lachyogaworkshop op zondag 24 november 2019 om 14:30 uur. Het gaat plaats vinden in OASE amstellaan 2.  Er is nog plek binnen deze workshop en misschien vind jij het ook leuk om mee te komen doen. Inschrijven kost 10 Euro per persoon en kan via het ticketkantoor, zie de link:

Tickets bestellen!!!

Gezellig als je erbij bent :).

IMG-20190123-WA0019

lachen bij ReR’s oP’end Minded

Jawel hoor, ook jij kunt de lachyoga een keer gratis en voor niets meemaken. Zondag 3 november van 14:30 tot ongeveer 15:30 uur in OASE aan de amstellaan 2. Schoenen uit en goede wil meenemen. De w.c. en de kraan zijn dichtbij…”Wat zeep is voor het lichaam, is lachen voor de ziel”, zo zegt een Joods spreekwoord en niets is minder waar. Na een lachsessie voel je je al gauw weer even vol energie en heb je er zin in…Ik hoop dat jullie er ook bij zijn…ik heb er in elk geval zin in.

Voor de fun hier nog een leuk filmpje van dr. Kataria die een bollywoodsong met een dansje gebruikt heeft om te lachen: bollywood laughter yoga dance .

20190908_114852

Lachyoga kan ook in kleine groep!

8 september vond weer een lachsessie plaats in OASE. De ergste warmte was voorbij, het was nog wel mooi weer, maar niet te warm om even flink met elkaar te lachen. Dit keer vond de lachsessie plaats in een kleine groep. Ik heb van tevoren nog even gekeken naar de lachoefeningen. Wat zijn nou goede oefeningen om te doen in kleine groep? Oefeningen die in een te grote groep bijvoorbeeld minder goed lukken. Een voordeel van een kleine groep is, dat je ook de wat wildere en drukkere oefeningen kunt doen, zonder dat het te lawaaierig wordt.  We hebben dus veel meer bewogen dan andere keren. We hebben gesport tijdens het lachen en we hebben balansoefeningen gedaan tijdens het lachen. Ook hebben we lachend toonladdertjes gezongen. Natuurlijk waren er ook weer de vertrouwde onderdelen, zoals de positieve ‘yell’, waarin we roepen, dat we het goed hebben gedaan, de catwalk (altijd leuk) en het spiegelen van elkaar (maak me gek!). Ik wil wederom de bevlogen bezoekers van deze lachsessie bedanken, want jullie maken het tot een gezellig en sociaal geheel. Ik vond het leuk om ook weer nieuwe mensen te verwelkomen. Mijn dank ook aan de website: Purmerend leeft . Doordat deze site geschreven heeft over mijn lachsessie, bezochten weer twee nieuwe mensen mijn sessie, hiep hiep hoera hahahahahaha! Mocht er nog behoefte zijn aan een nieuwe lachyogasessie rondom 1 van de schoolvakanties, laat het me weten, dan plan ik weer een nieuwe sessie in.

Voorlopig laatste LHBT-projecten Purmerend

Voor de zomervakantie bezocht ik met stichting ReR Purmerend, maar ook mijn collegae die ook projecten begeleiden het Regio College en Antoni Gaudi. Bij Nelson Mandela zal na de zomervakantie nog wat plaats vinden, wat eerst voor de vakantie zou plaats vinden, maar de toekomst van de LHBT-projecten is op dit moment verder onzeker. Ik heb mijn best gedaan om diverse fondsen aan te schrijven, er zijn er nog twee, waarvan we nog geen reactie hebben, maar de rest van de fondsen is helaas niet gelukt. Gemeente Purmerend heeft er voor gekozen momenteel te investeren in andere LHBT-projecten, dan die wij al zes jaar aanbieden met elkaar en dit jaar gaan ze onderzoeken wat er nog voor vragen liggen bij de middelbare scholen. Voor de zomervakantie mochten we gelukkig nog onze bijdrage leveren en hebben we een mooie leerzame tijd gehad :), zie foto’s… Ik wil alle enthousiaste middelbare scholen die ons gesteund hebben, bedanken voor de openheid en de ruimte die we kregen om onze voorlichtende boodschap te brengen. Jij mag er zijn! En jij…en jij…en jij…en jij ook!20190624_13494120190626_10574120190626_105743

Een nieuwe datum voor een lachsessie

https://www.facebook.com/events/717652598705885/

 

Voor 10 Euro kun je al met de groep mee lachen…

Lachoefeningen en relaxoefeningen, een kop thee of water, iets lekkers en een spreukje…, ben jij er ook bij?

Gezellig!

 

Edith Telefoon mei 2019 342