Doe je ook mee?

Er is een aanvraag gedaan voor een lachyogaworkshop op zondag 24 november 2019 om 14:30 uur. Het gaat plaats vinden in OASE amstellaan 2.  Er is nog plek binnen deze workshop en misschien vind jij het ook leuk om mee te komen doen. Inschrijven kost 10 Euro per persoon en kan via het ticketkantoor, zie de link:

Tickets bestellen!!!

Gezellig als je erbij bent :).

IMG-20190123-WA0019

lachen bij ReR’s oP’end Minded

Jawel hoor, ook jij kunt de lachyoga een keer gratis en voor niets meemaken. Zondag 3 november van 14:30 tot ongeveer 15:30 uur in OASE aan de amstellaan 2. Schoenen uit en goede wil meenemen. De w.c. en de kraan zijn dichtbij…”Wat zeep is voor het lichaam, is lachen voor de ziel”, zo zegt een Joods spreekwoord en niets is minder waar. Na een lachsessie voel je je al gauw weer even vol energie en heb je er zin in…Ik hoop dat jullie er ook bij zijn…ik heb er in elk geval zin in.

Voor de fun hier nog een leuk filmpje van dr. Kataria die een bollywoodsong met een dansje gebruikt heeft om te lachen: bollywood laughter yoga dance .

20190908_114852

Lachyoga kan ook in kleine groep!

8 september vond weer een lachsessie plaats in OASE. De ergste warmte was voorbij, het was nog wel mooi weer, maar niet te warm om even flink met elkaar te lachen. Dit keer vond de lachsessie plaats in een kleine groep. Ik heb van tevoren nog even gekeken naar de lachoefeningen. Wat zijn nou goede oefeningen om te doen in kleine groep? Oefeningen die in een te grote groep bijvoorbeeld minder goed lukken. Een voordeel van een kleine groep is, dat je ook de wat wildere en drukkere oefeningen kunt doen, zonder dat het te lawaaierig wordt.  We hebben dus veel meer bewogen dan andere keren. We hebben gesport tijdens het lachen en we hebben balansoefeningen gedaan tijdens het lachen. Ook hebben we lachend toonladdertjes gezongen. Natuurlijk waren er ook weer de vertrouwde onderdelen, zoals de positieve ‘yell’, waarin we roepen, dat we het goed hebben gedaan, de catwalk (altijd leuk) en het spiegelen van elkaar (maak me gek!). Ik wil wederom de bevlogen bezoekers van deze lachsessie bedanken, want jullie maken het tot een gezellig en sociaal geheel. Ik vond het leuk om ook weer nieuwe mensen te verwelkomen. Mijn dank ook aan de website: Purmerend leeft . Doordat deze site geschreven heeft over mijn lachsessie, bezochten weer twee nieuwe mensen mijn sessie, hiep hiep hoera hahahahahaha! Mocht er nog behoefte zijn aan een nieuwe lachyogasessie rondom 1 van de schoolvakanties, laat het me weten, dan plan ik weer een nieuwe sessie in.

Voorlopig laatste LHBT-projecten Purmerend

Voor de zomervakantie bezocht ik met stichting ReR Purmerend, maar ook mijn collegae die ook projecten begeleiden het Regio College en Antoni Gaudi. Bij Nelson Mandela zal na de zomervakantie nog wat plaats vinden, wat eerst voor de vakantie zou plaats vinden, maar de toekomst van de LHBT-projecten is op dit moment verder onzeker. Ik heb mijn best gedaan om diverse fondsen aan te schrijven, er zijn er nog twee, waarvan we nog geen reactie hebben, maar de rest van de fondsen is helaas niet gelukt. Gemeente Purmerend heeft er voor gekozen momenteel te investeren in andere LHBT-projecten, dan die wij al zes jaar aanbieden met elkaar en dit jaar gaan ze onderzoeken wat er nog voor vragen liggen bij de middelbare scholen. Voor de zomervakantie mochten we gelukkig nog onze bijdrage leveren en hebben we een mooie leerzame tijd gehad :), zie foto’s… Ik wil alle enthousiaste middelbare scholen die ons gesteund hebben, bedanken voor de openheid en de ruimte die we kregen om onze voorlichtende boodschap te brengen. Jij mag er zijn! En jij…en jij…en jij…en jij ook!20190624_13494120190626_10574120190626_105743

Een nieuwe datum voor een lachsessie

https://www.facebook.com/events/717652598705885/

 

Voor 10 Euro kun je al met de groep mee lachen…

Lachoefeningen en relaxoefeningen, een kop thee of water, iets lekkers en een spreukje…, ben jij er ook bij?

Gezellig!

 

Edith Telefoon mei 2019 342