Familiedag testen :)

Vandaag kreeg ik de kans om eens uit te testen hoe je een uur lachyoga beoefend tijdens een familiedag. Wat is er anders bij een familiedag, dan bij een gewone lachyogasessie, zou je denken…

Dit is anders:

  • Gemiddeld zijn er meer mensen aanwezig.
  • Hiervoor moet ik een grotere zaal huren.
  • de lachyoga is onderdeel van een langere dag, waarin van alles wordt gedaan.
  • De mensen die meedoen, kennen elkaar allemaal. Dit kan resulteren in schaamte of juist niet.
  • De mensen die meedoen, weten niet allemaal waarvoor ze komen en hebben ook niet allemaal gekozen voor deze lachyogasessie, ze komen voor een familiedag.
  • De groep bestaat uit heel uiteenlopende leeftijd. Van jong tot oud.

Maar verder is het gewoon allemaal hetzelfde. Mensen komen binnen en ik heet ze welkom. Er is thee met een versnapering. We gaan eerst even zitten. Ik leg uit wat we gaan doen en vraag of mensen evt. niet op de foto willen i.v.m. AVG. Vooraf moet ik een zaaltje huren en zorgen dat er matjes zijn, stoelen zijn, mogelijkheid tot muziek en allerlei spulletjes om het uur mee in te vullen en natuurlijk een goed programma met oefeningen. Lachoefeningen, bewegingen, drama en ademhalingsoefeningen wisselen elkaar af. De ruimte moet passen bij het aantal mensen. Het ideale aantal mensen ligt tussen de 12-15…

Tijdens deze familiedag had ik iemand die iets aan zijn been had en een oudere man. Deze mensen maakten meer gebruik van de stoel. Ook was er iemand die het gevoel had, dat hij zich er niet toe kon zetten om gewoon maar te lachen. Hij koos er uiteindelijk voor om in de gang wat te gaan lezen. Het is natuurlijk ‘lachen zonder reden’. Dat is voor veel mensen best een drempel om je daartoe te zetten. Kinderen doen het heel vaak, maar vaak door het leven heen, zijn we het lachen een beetje verleerd. Maar goed, ik ga iemand het lachen niet opleggen. Een ieder moet zijn of haar ding doen, als hij of zij zich daar klaar voor voelt. De oudere man deed goed mee, maar deed ook op een bepaald moment rustiger aan en ging even in de gang zitten lezen. Ik vond hem tijdens een paar oefeningen wel bijzonder grappig.

Iedereen begon wat bescheiden, maar gelukkig zat daar gedurende het uur wel wat groei in. Er werd wat losser gelachen. Ik ben blij, dat ik de kans heb gekregen om dit eens zo uit te testen. En vanaf heden, dus…..: Heb je een familiedag? Heb je een bedrijfsfeestje? Heb je een vriendendag of vriendinnendag, vrijgezellenfeest of wat voor een speciale dag ook?! Je kunt mij inhuren om een uur lachyoga te geven. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s